Werkwijze

&
praktische informatie

'Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden'

Energetische Therapie

Wanneer je de eerste keer een consult boekt bij praktijk Strik ontvang je vooraf een mail met informatie over alle do's en dont's betreffende onze afspraak. We beginnen het consult met een gesprek over de reden van je afspraak. Waar heb je last van of waar maak je je zorgen over? Kortom wat is jouw hulpvraag en wat kan ik voor je betekenen. Op holistische en mijn 'eigen-wijze' stel ik je tijdens deze intake een aantal vragen.

Weet dat ik geheimhoudingsplicht heb en zonder oordeel naar je verhaal luister waardoor ik hoop dat jij je persoonlijke issues met me wil delen.

Vervolgens neem je plaats op de behandeltafel. Wellicht ten overvloede, je blijft gedurende de behandeling volledig aangekleed, je trekt alleen je schoenen uit.

Het aantal behandelingen dat nodig is verschilt. Dit ligt aan de aard van de klacht(en), de duur ervan en de persoon zelf. Ik combineer verschillende behandelmethoden tijdens mijn consulten zoals o.a. de Barbara Brennan methode, Innerlijk Kind werk, Cognitieve gedragstherapie en de Epiphora Methode.

Energetische Therapie voor wie?

Energetische therapie kan je helpen, verlichting geven en inzichten bieden bij:

  • Mentale problemen; denk aan: stress en spanningen, burn-out, depressieve gevoelens, angsten en paniek, verminderd zelfvertrouwen, onrust, verwardheid, het niet onder controle hebben van emoties.
  • Moeilijke thema’s in het leven, zoals; verdriet, verlies & rouw, scheiding, teleurstellingen, trauma en andere bedrijfsmatige- en/of levensvragen.
  • Lichamelijke klachten zoals; laag energienivo, pijnklachten, hormonale klachten, vermoeidheid, hooggevoeligheid/HSP, slapeloosheid, Long Covid klachten, hoofdpijn, Migraine.
  • Tevens kan een energetische behandeling pijn verlichtend en rustgevend werken voor mensen met een chronische ziekte.
  • Ook kan een energetische behandeling ondersteunend zijn bij mildere klachten of juist extra energie geven tijdens drukkere periodes. Het is ook een fijne oppepper tijdens donkere dagen of als moment van ontspanning en rust. Het in balans brengen van lichaam en geest is als een 'APK' voor lichaam en geest.

Epiphora Methode 

In een gezond lichaam kan de doorbloeding van je brein flink verstoord raken. Dit is vaak de hoofdoorzaak van onverklaard uitblijvend herstel. Met de Epiphora Methode breng je de doorbloeding van je brein weer op orde en kunnen klachten afnemen of zelfs volledig oplossen. Check www.epiphoramethode.nl

Gemiddeld zijn er 3-4 sessies nodig om de vaardigheid aan te leren en de eerste stappen in het herstelproces te maken.

1. Intake-consult en het aanleren van de helft van de methode (anderhalf uur). Ongeveer een week later kom je voor consult 2 en leer je de rest van de methode (duur ongeveer een uur). Na twee weken kom je terug voor consult 3 en kijken we hoe het gaat met je herstel en waar de oefeningen aangepast mogen worden(duur ongeveer een uur). De lengte van het traject wordt mede bepaald door de ernst en duur van de klachten.

Je krijgt met deze methode het 'gereedschap' in handen om met je eigen lichaam als instrument een sterk herstelproces in te gaan.

Epiphora-Methode voor wie? Heb je onverklaard uitblijvend herstel en heb je daarbij een aantal van deze bijzondere verschijnselen: * Drukgevoel op het hoofd * Hoofdhuid-/haarwortelpijn * Wazig zien * Overgevoelig voor licht en/of geluid * Verzuurde spieren * Koud lijf * Prikkelbare darmen * Brain fog * Hoofdpijn * Misselijkheid * Duizeligheid * Concentratie en geheugenproblemen * Huid-overgevoelig * Droge ogen/mond. Dan is deze methode voor jou geschikt.

Tafel van Asklepios

De tafel van Asklepios werkt op vrije energie en 'scalar waves'. Het is het enige instrument wat het lichaam tot op celnivo weer terug naar de oorspronkelijke trilling kan brengen met de snelheid van het licht, ook wel radionica genoemd. Hierdoor wordt het energieveld van een persoon volledig gereset. Dit alles gebeurd op afstand met behulp van pasfoto's. Het richt zich via het uitzenden van 'scalar waves' naar het morfogenetische veld, op het bio energetische veld van elk levend wezen (dus ook dieren).

De tafel werkt met de velden van de 4 lichtbrandstoffen die elk persoon voorzien van de benodigde energie. Namelijk: * Het elektrische veld, * het magnetische veld, * Het kosmische veld en * het tellurische veld. In deze velden kunnen we bijvoorbeeld het stressnivo, het concentratievermogen, de kracht en de aarding meten van een persoon en deze terugbrengen op trilling.

Daarbij is het van groot belang dat iemand ook gepolariseerd is, dit betekent dat je energieveld recht tussen hemel en aarde staat om de energie op de juiste plaats te kunnen ontvangen in je lichaam. Door trauma kan dit veld gedeeltelijk of geheel( bv bij een burn-out) losraken waardoor iemand zelf grote moeite heeft weer terug in zijn of haar kracht te komen.

Zo kan met behulp van de tafel van Asklepios op afstand iemand op allerlei gebieden (polarisatie & brandstoffen, chakra's, klieren, Yin-Yang, zware energie) gereset worden zodat het zelfgenezend vermogen weer maximaal gaat functioneren.

Voor wie? Voor iedereen die een energietekort heeft om welke reden dan ook.

 

 

 

Hooggevoeligheid 

Hooggevoeligheid komt veel voor bij kinderen maar ook bij volwassenen. Men raakt snel overprikkeld door alle informatie die overdag verwerkt moet worden. Zoals druk van social media, school, werk, hobby's en allerlei andere verleidingen, zoals zoetigheid etc. Het kan een uitdaging zijn om staande te blijven in de druk van onze snelle maatschappij.

Klachten en signalen die vaak voorkomen bij overprikkeling zijn, druk of teruggetrokken gedrag, hoofd- en buikpijn, moeilijk in slaap komen, boze buien, hangerigheid, slaapstoornissen.

Leren omgaan met overprikkeling en het waarnemen van signalen van het lichaam kan helpen om beter bij jezelf te blijven en tot rust te komen. Het doceren van prikkels is hierin erg belangrijk. Maar ook op tijd rust nemen en ontspannen. Bewegen en goede voeding spelen ook mee.

Consulten ook mogelijk op afstand

Is Breda of Maastricht te ver voor je? Of zit je krap in je tijd? Dan is er ook altijd de mogelijkheid om een consult op afstand te boeken. Ook heel geschikt voor kinderen. Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.

Behandeling kinderen

Behandeling van kinderen is mogelijk vanaf de leeftijd van 2 maanden. Wilt u een afspraak voor uw kind dan is het eerste contactmoment een intake met u als ouder alleen. Dit kan telefonisch of in de praktijk.
Aan de hand van de intake zal ik de mogelijkheden en therapie bespreken met u. Heeft uw kind al langer klachten raadpleegt u dan eerst de huisarts.

Positief Ondernemen

Voor ondernemers; ik bekijk zaken en de situatie over de volle breedte en kom snel tot de kern. Ik bied de unieke combinatie van personal & business-coaching in één. Een uitdagende zakelijke situatie vertaal ik naar mogelijkheden. Ik geef handvatten, in de vorm van advies en ondersteuning hetgeen zal resulteren in een duurzaam gezonde gedragsverandering, een positieve mindset en een groei in resultaten.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling ofwel zelfrealisatie betekent: Het bereiken van je eigen potentieel en het verwezenlijken van je doelen en ambities voor de toekomst. Zelfkennis is hierbij het begin van alle wijsheid. Zelfrealisatie start door beweging en verandering aan te brengen in zaken die -vaak onnodig- ‘vastzitten’. Het is mijn visie dat we zelf in staat zijn om positieve en productieve veranderingen te kunnen aanbrengen voor ons toekomstige privé & werk.  Zelfkennis is hiervoor onontbeerlijk. Weten wie je bent en waarom je doet wat je doet. Dit bewegingsproces beïnvloedt het zelfbeeld en je toekomst op een positieve manier!

Relatie Coaching

Ben je op zoek naar hulp om je relatie te verbeteren of heb je mediation nodig om op een positieve manier uit elkaar te gaan? Dan is mij contacten middels een gratis telefonisch kennismakingsgesprekje een eerste goede stap. Elke relatie is anders dus zullen we gezien de omstandigheden bespreken wat passend zou kunnen zijn voor jullie.

Vaak beginnen we met individuele gesprekken om dieper in te gaan op op ieders persoonlijke beleving en behoeftes. Indien gewenst worden de persoonlijke sessies afgesloten met een korte energetische behandeling om weer rust en vertrouwen in het lichaam te brengen. Mijn aanpak is deskundig, praktisch maar soms ook confronterend. De individuele en gezamenlijke gesprekken leveren vaak mooie inzichten op. Als deze in de dagelijkse praktijk worden toegepast, zijn er snel verbeteringen merkbaar op zowel persoonlijk vlak als binnen de relatie.

Gun jezelf een 'APK' voor lichaam & geest! Krijg weer rust in je hoofd & kom terug in je kracht!