Werkwijze en praktische informatie

'Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden'

 

Consult Energetische Therapie

Wanneer je de eerste keer een consult boekt bij praktijk Strik ontvang je vooraf een mail met informatie met alle do's en dont's betreffende onze afspraak. We beginnen het consult met een gesprek over de reden van je afspraak. Waar heb je last van of waar maak je je zorgen over? Kortom wat is jouw hulpvraag en wat kan ik voor je betekenen. Op holistische en mijn 'eigen-wijze' stel ik je tijdens deze intake een aantal vragen.

 

Weet dat ik geheimhoudingsplicht heb en zonder oordeel naar je verhaal luister waardoor ik hoop dat jij je persoonlijke issues met me wil delen.

 

Vervolgens neem je plaats op de behandeltafel. Wellicht ten overvloede, je blijft gedurende de behandeling volledig aangekleed, je trekt alleen je schoenen uit.

 

Het aantal behandelingen dat nodig is verschilt. Dit ligt aan de aard van de klacht(en), de duur ervan en de persoon zelf. Ik combineer verschillende behandelmethoden tijdens mijn consulten zoals o.a. de Barbara Brennan methode, Innerlijk Kind werk, Cognitieve gedragstherapie en de Epiphora Methode.

 

Energetische Therapie voor wie?

Energetische therapie kan je helpen, kan verlichting geven en kan inzichten bieden bij:

 

• Mentale problemen; denk aan: stress en spanningen, burn-out, depressieve gevoelens, angsten en paniek, verminderd zelfvertrouwen, onrust, verwardheid, het niet onder controle hebben van emoties.

 

• Moeilijke thema’s in het leven, zoals; verdriet, het aangaan van relaties, rouwverwerking, scheiding en verlies, bedrijfsmatige- en levensvragen.

 

• Lichamelijke klachten zoals; pijnklachten, hormonale klachten, vermoeidheid, hooggevoeligheid/HSP, slapeloosheid, Long Covid, hoofdpijn, Migraine, wazig zien, koud lijf, drukgevoel op het hoofd, haarwortelpijn, overgevoeligheid lichten/of geluid, spierspanning, brainfog en Prikkelbare Darm Syndroom.

 

• Tevens kan een energetische behandeling pijn verlichtend en rustgevend werken voor mensen met een chronische ziekte.

 

• Ook kan een energetische behandeling ondersteunend zijn bij mildere klachten of juist extra energie geven tijdens drukkere periodes. Het is ook een fijne oppepper tijdens donkere dagen, of als moment van ontspanning en rust. Het in balans brengen van lichaam en geest is als een 'APK' voor lichaam en geest.

 

De Epiphora Methode 

In een gezond lichaam kan de doorbloeding van je brein flink verstoord raken. Dit is vaak de hoofdoorzaak van onverklaard uitblijvend herstel. Met de Epiphora Methode breng je de doorbloeding van je brein weer op orde en zullen klachten flink afnemen of zelfs volledig oplossen. Check www.epiphoramethode.nl

 

Het aanleren van de Epiphora-Methode is een traject van drie consulten; 1. Intake-consult,  het aanleren van de helft van de methode (anderhalf tot twee uur durend). Een week later kom je voor consult 2 en leer je de rest van de methode (duur ongeveer een uur). Na twee weken kom je terug voor consult 3 om te kijken waar we de oefeningen nog mogen intensiveren (duur ongeveer een uur). 

 

Epiphora-Methode voor wie?

Heb je onverklaard uitblijvend herstel en heb je daarbij een aantal van deze bijzondere verschijnselen: * Drukgevoel op het hoofd * Hoofdhuid-/haarwortelpijn * Wazig zien * Overgevoelig voor licht en/of geluid * Verzuurde spieren * Koud lijf * Prikkelbare darmen * Brain fog * Hoofdpijn * Misselijkheid * Duizeligheid * Concentratie en geheugenproblemen * Huid-overgevoelig * Droge ogen/mond. Dan is deze methode voor jou geschikt.

 

Hooggevoeligheid 

Hooggevoeligheid komt veel voor bij kinderen maar ook bij volwassenen. Men raakt snel overprikkeld door alle informatie die overdag verwerkt moet worden. Zoals druk van social media, school, werk, hobby's en allerlei andere verleidingen, zoals zoetigheid etc. Het kan een uitdaging zijn om staande te blijven in de druk van onze snelle maatschappij.

 

Klachten en signalen die vaak voorkomen bij overprikkeling zijn, druk of teruggetrokken gedrag, hoofd- en buikpijn, moeilijk in slaap komen, boze buien, hangerigheid, slaapstoornissen.

Leren omgaan met overprikkeling en het waarnemen van signalen van het lichaam kan helpen om beter bij jezelf te blijven en tot rust te komen. Het doceren van prikkels is hierin erg belangrijk. Maar ook op tijd rust nemen en ontspannen. Bewegen en goede voeding spelen ook mee. 

 

Consulten ook mogelijk op afstand

Is Breda of Maastricht te ver voor je? Of zit je krap in je tijd? Dan is er ook altijd de mogelijkheid om een consult op afstand te boeken. Ook heel geschikt voor kinderen. Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.

 

Behandeling kinderen

Behandeling van kinderen is mogelijk vanaf de leeftijd van 2 maanden. Wilt u een afspraak voor uw kind dan is het eerste contactmoment een intake met u als ouder alleen. Dit kan telefonisch of in de praktijk.
Aan de hand van de intake zal ik de mogelijkheden en therapie bespreken met u. Heeft uw kind al langer klachten raadpleegt u dan eerst de huisarts.

 

Positief Ondernemen

Voor ondernemers; ik bekijk zaken en de situatie over de volle breedte en kom snel tot de kern. Ik bied de unieke combinatie van personal & business-coaching in één. Een uitdagende zakelijke situatie vertaal ik naar mogelijkheden. Ik geef handvatten, in de vorm van advies en ondersteuning hetgeen zal resulteren in een duurzaam gezonde gedragsverandering, een positieve mindset en een groei in resultaten.

 

Gun jezelf een 'APK' voor lichaam & geest!